Ünnepélyes Zöld Diploma átadó

Ünnepélyes keretek között kerültek ebben a félévben átadásra a Környezetgazdaságtan Tanszék által kiállított Zöld Diplomák. A hallgatók körében igen népszerű Zöld Diploma megszerzésére minden olyan műegyetemista jogosult, aki legalább öt, a Környezetgazdaságtan Tanszék által meghirdetett kurzust teljesít a képzése alatt és igényeli a dokumentumot. Az ünnepségen elsőként Dr. Pálvölgyi Tamás tanszékvezető egyetemi docens gratulált a megjelent hallgatóknak. Köszöntőjében kiemelte, hogy a Zöld Diplomának a versenyszférában is értéke van, vagyis a megszerzett speciális és naprakész tudás mellett a zöld diplomások versenyelőnyre is szert tehetnek a munkaerőpiacon.

Másodikként Dr. Buzási Attila adjunktus kapott szót, aki kiemelte: a Zöld Diploma által olyan tudást kaptak a hallgatók, mely beugróként is értelmezhető a tanszék által gesztorált Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak elvégzéséhez, ahol további részletek is terítékre kerülnek a fenntarthatóság egyes témaköreiről (a képzésről bővebb info: rkg.bme.hu). Végül Dr. Horváth György Ádám adjunktus hangsúlyozta a folyamatos tanulás és további ismeretek megszerzésének fontosságát, melyhez kitűnően illeszkednek a tanszékünk angol nyelven indított tantárgyai: a legtöbb angol nyelvű kurzust (természetesen az Idegen Nyelvi Központ után) a Környezetgazdaságtan Tanszék indítja a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon!

A köszöntők után elérkezett a délután csúcspontja, amikor is a megjelent hallgatók boldogan vehették kézbe Zöld Diplomáikat, ezzel is elismerve kemény munkájukat. Reméljük, hogy többen is visszatértek tanszékünkre, mint jövőbeli hallgatóink vagy mint a versenyszférában sikeres vendégelőadók és mindig örömmel gondoltok a “környgazdos” tárgyakra és előadókra.