Ryosei Kokubun, a Japán Nemzeti Védelmi Akadémia korábbi elnöke és a japán KEIO Egyetem professzor emeritusa vendégelőadása tanszékünkön

A BC4LS megbízásából Magyarországon tartózkodó Ryosei Kokubun úr vendégelőadást tartott az angol nyelvű Regionális és Környezeti Gazdaságtan Mesterszak hallgatói számára a Térségi gazdaságfejlesztés kurzus keretében a kurzusvezető, Szalmáné Dr. Csete Mária meghívására. 

Az előadás a kelet-ázsiai geopolitikai történelem rövid történetét tekintette át a modern korban – lefedve az elmúlt 150 év nagyobb történelmi eseményeit, folyamatait.

Ryosei Kokubun úr 1976-ban a Keio Egyetemen szerzett jogi alapdiplomát, majd 1978-ban jogi mesterképzést. Jogi doktori fokozatát szintén a Keio Egyetemen szerezte 1981-ben.  1981-ben a Keio Egyetem adjunktusa lett. Vendégkutató volt a Harvard Egyetem FairBank Központjában, a Michigani Egyetem Kínai Tanulmányok Központjában, a Fudan Egyetemen és a Pekingi Egyetemen. 2007 és 2012 között a Keio Egyetem jogi karának jogi és politikai karának dékánja, 2008 és 2012 között a Japán Ázsiai Tanulmányok Egyesületének elnöke, 2012 - 2021 között a Japán Nemzetközi Kapcsolatok Egyesületének elnöke. Fő érdeklődési területe a kínai politika.