F-faktor: Körforgásos gazdaság és hulladékmegelőzés: miért fontos, mit tehetünk?

Mi fán terem a fenntartható fejlődés? Vezet-e út egy fenntartható(bb) világba? Egyáltalán miért foglalkoznak ezzel a titokzatos „F-faktorral”az élet szinte minden területén? Van-e a realitása a fenntarthatóság felé való átmenetnek, vagy csak „szlogen”? Összeegyeztethető-e az üzlet a fenntarthatósággal? Mi a politika dolga, mi a gazdaság, az állam és a szakértő felelőssége? És a miénk?

A BME GTK Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék 2011 őszétől szervezi a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozó, F-Faktor: FENNTARTHATÓSÁGI MŰHELY vitafórum sorozatát.

2022. október 26-án nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezésre került az F-Faktor rendezvény, amely a „Fenntartható BME” Program 2022/23 őszi féléves programja keretében valósult meg. Az előadásban Dr. Bartus Gábor a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék egyetemi adjunktusa, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) titkára a tudományos és szakpolitikai vonatkozásról, Reichardt Luca végzős Regionális és Környezeti Gazdaságtan mesterszakos hallgató – aki diplomadolgozatát a témában írja és a csomagolásmentes boltokban is rendelkezik munkatapasztalattal – különböző cselekvési lehetőségekről beszélt.