HU   ·   EN

környezet-gazdaság-társadalom A BME Környezetgazdaságtan Tanszékének lapja

Kiemelt információk

Regionális és környezeti gazdaságtan MSc

 

Részletes tájékoztató

Kattintson a letöltéshez

Továbbtovább

Elérhetőségek

Titkárság:
BME Q épület, A szárny, A-232
telefon: +36-1 463 1941
telefax: +36-1 463 1149

 

Levélcím:
BME Környezetgazdaságtan Tanszék
Budapest
Magyar tudósok körútja 2
H-1117

 

e-mail: kornygzd@eik.bme.hu

Események

Tudományos Diákkör

 

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon tartott tanszéki TDK Fórumok keretében a Környezetgazdaságtan Tanszék 2014. április 17-én tartotta saját rendezvényét. A rendezvényen a jelentős számban megjelent érdeklődő hallgatóknak meghívott vendégeink és a tanszék munkatársai szolgáltak hasznos információkkal a TDK munka rejtelmeiről és a kutatási tevékenység ezen formájába történő bekapcsolódás fontosságáról. A tanszéki Fórum alapvető célja az volt, hogy felhívja a hallgatóság figyelmét a TDK készítés lehetőségére, előnyeire.

 

A Fórumot Dr. Csete Mária, tanszékvezető nyitotta meg, aki kiemelte a tanszéken TDK-t írt hallgatók magas számát és sikereit az elmúlt évek OTDK Konferenciáin. Volt TDK-s hallgatók (Csernák Anna (műszaki menedzser BSc), Dobos Döniz (környezetmérnök BSc) és Buzási Attila (PhD hallgató)) hívták fel hallgatótársaik figyelmét arra, hogy nagyon fontos a megfelelő témaválasztás és az időben elkezdett munka. Szabó Richárd, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) igazgatója is lehetőségként említette meg a TDK-t és hangsúlyozta előnyeit a munkavállalás során, továbbá az innovációra való nyitottság és a folyamatos tanulás mellett azt üzente a jövő generációinak, hogy „Gondolkodni kell!” Dr. Kósi Kálmán, mint tapasztalt konzulens az oktató és hallgató közötti szorossá váló tudományos együttműködést, a műhelymunka fontosságát emelte ki, mely szintén számos pozitív hozadékot jelent a hallgatók előmenetele során.

 

A Fórumon konkrét TDK témajavaslatok is elhangoztak, így a KTI (Szabó Richárd), BME-Motion (Kovács András), a BCSDH, a WWF, a Climate-KIC (angol nyelvű) és tanszékünk Kompetencia Központja (FK – Dr. Pálvölgyi Tamás) is konkrét kutatási területeket tárt az érdeklődők felé. A témát nyújtó szervezetekről és a témajavaslatokról a linkre kattintva tudhat meg többet.

 

Azok a hallgatók, akik érdeklődnek valamelyik konkrét téma iránt, kérjük, hogy Harazin Piroskának jelezzék szándékukat a harazin[kukac]eik.bme.hu email címen!

 

A Fórummal tulajdonképpen megkezdődött a felkészülés az őszi konferenciára, de a Tanszék témaorientációs TDK Műhelyt szervez 2014. május végén, ahol további eszmecserére nyílik lehetőség hallgatók és oktatók között a választható TDK témákról és a témafeldolgozás tartalmi és módszertani kérdéseiről.